Tinidoki

Tini egészség-szépség

Tini egészség-szépség

Gombamérgezés (megelőzése)

2017. november 18. - Tausz
  • Csak olyan gombát gyűjtsünk, melyről biztosan tudjuk, hogy fogyasztható, az egészségre nem ártalmas. Felhasználás előtt még az általunk jól ismert gombát is tanácsos bemutatni a hivatásos gombaszakértőnek. Csak így lehetünk teljesen biztosak abban, hogy jó és ehető gombát gyűjtöttünk.
  • A szedett gombát ne próbáljuk forralással, főzéssel méregteleníteni. A halált okozó mérgek forró vízzel, forralással a gombából nem oldhatók ki. A leforrázott vagy főzött mérges gomba ugyanolyan veszélyes, mint a nyers.
  • Gombamérgezés gyanúja, illetve tünetei (hányinger, kínos szomjúság, bódultság) esetében késedelem nélkül hívjunk orvost. Az orvos megérkezéséig a beteget próbáljuk hánytatni, adjunk hashajtót, beöntést, hogy a mérgező anyag kikerüljön a szervezetből.
  • Enyhe mérgezési tüneteknél is forduljunk orvoshoz, hogy idejében kezelni lehessen az esetleg később fellépő súlyosabb mérgezést. Gyakori, hogy az enyhe mérgezést később életveszélyes mérgezési tünetek követik.
  • Ha a beteg későn fordul orvoshoz, megmentésére alig van remény! (2017)

gombamergezes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tausz-tinidoki.blog.hu/api/trackback/id/tr1313300489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása