Tinidoki

Tini egészség-szépség

Tini egészség-szépség

Csipkebogyó (tea)

2017. november 18. - Tausz
  • Ha teát készítünk a csipkebogyóból, ne főzzük, és ne forrázzuk, elegendő langyos vízben áztatni. Csészénként öt-hat kettévágott bogyót áztassunk be este. Reggelre kiáznak a csipkehús hatóanyagai. Melegítés, édesítés után csészébe szűrve fogyaszthatjuk. Két-három csésze tea fedezi a napi C-vitamin szükségletet.
  • Teának csak szép piros, egészséges bogyókat használjunk. A bogyókat lehetőleg szeptemberben, dércsípés előtt szedjük, mivel az első dér után már puhák. A leszedett termést gondosan kell szárítanunk. Száríthatjuk egészben vagy felhasítva, magvaitól, szőreitől megtisztítva.
  • A csipkehúst vagy bogyót száraz helyen egy évig eltarthatjuk károsodás nélkül, utána ajánlatos a készletet felfrissíteni. A tealevet viszont nem tanácsos eltenni még másnapra sem, mert elveszti C-vitamin tartalmát. (2017)

csipkebogyo50.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tausz-tinidoki.blog.hu/api/trackback/id/tr6213300175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása